Contact Email
contact@orthovds.be

Contact Tel
03 / 651.68.87

Steunzolen

Orthopedische zolen, 3D - geprinte zolen, sportzolen, comfortzolen, … voor ieders wat wils. Onze steunzolen worden, net als de orthopedische schoenen, gemaakt in het atelier te Brasschaat. We nemen de maat met blauwdruk en parafine of met een scanner. Het materiaal kan variëren van leder, sportmateriaal tot synthetische bovenlagen.

Na enkele weken vragen we de patiënt voor een controle. In het begin is het altijd wat aanpassen voor de voet wanneer men nieuwe zolen draagt. Na enkele weken zijn de voeten gewend aan de steunzolen en kunnen we evalueren. Eventuele aanpassingen worden aangebracht.

Uiteraard is iedereen ten alle tijden welkom voor een controle.

Huismerk Van der Steen. Deze steunzolen bieden volledige ondersteuning, alle mogelijke correcties kunnen worden aangebracht . Deze zolen staan bekend voor de optimale correctie en ondersteuning van de voet. 

3D - geprinte steunzolen: Steunzolen voor de ideale balans. De revolutionaire inlegzolen zijn het resultaat van een uniek staaltje technologie. Met behulp van dynamisch metingen analyseren we uw gangpatroon. Resultaat? Een dynamische, 3D - geprinte inlegzool op maat die rekening houdt met de drukverdeling en uw afrolpatroon in de juiste richting stuurt. 

Sporten met steunzolen? Geen probleem. We bieden u een sportvariant aan. Deze zijn aangepast aan de veranderlijke druk die uw voeten ervaren tijdens het sporten. Ze zijn geschikt voor alle sporten bv lopen, skiën/snowboarden, fietsen, voetballen,… . Deze steunzolen zijn ook zeer comfortabel te dragen in veiligheidsschoenen.

Kindersteunzolen. Deze steunzolen zijn zeer geschikt voor ondersteuning van de groeiende kindervoet. De correcties zijn geringer, maar hebben eerder een preventieve functie dan een groot corrigerende functie. Daarvoor schakelen we over op andere types van zolen.

Comfortsteunzolen. Deze zijn ideaal voor de wat fijnere schoenen. Ze bieden eerder comfort en werken preventief. Ideaal voor beginnende voet en/of knieklachten.

Iedere volwassene heeft elke twee jaar recht op tussenkomst, mits voorschrift van gespecialiseerde arts. Kinderen onder de 18 jaar hebben jaarlijks recht op tussenkomst.

Kom ons gerust een bezoekje brengen in Brasschaat, Mortsel, Lier, Edegem, Mechelen, Tremelo, Bonheiden, Leuven, Kortrijk en Mons.